Unul dintre angajați a venit cu motocicleta ca să-și strângă și să ducă acasă cele câteva bunuri pe care le ținea în cafenea. Pentru el, începe o perioadă de cel puțin două săptămâni de șomaj. Printre clienții de odinoară ai localului, s-au numărat filozoful Jean- Paul Sartre și scriitoarea Simone de Beauvoir. În anii aceia, se așeza la o masă mai lăturalnică și tânărul filozof român Emil Cioran, care asculta cu atenție perorațiile lui Sartre.

Cafeneaua și-a ținut ușile deschise chiar și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când Parisul a fost sub ocupație hitleristă. ”Cel puțin atunci știam cui ne împotriveam. Acum nu avem nici o idee” a comentat șeful chelnerilor de la braseria din vecinătate, Brasserie Lipp, care de asemenea s-a închis, după ce premierul francez Edouard Philippe a anunțat restricții în viața publică, așa cum francezii nu-și amintesc să fi trăit vreodată, notează Reuters.

Patroana restaurantului Chez Mariane, unde într-o duminică obișnuită erau gătite 1000 de feluri de mâncare, a fost surprinsă de reporteri făcând curățenie cu angajații săi și închizând gazul, convinsă că restaurantul său va fi închis cel puțin o lună.

La intrarea în măcelării și brutării, însă, parizienii au format cozi, fără să țină cont de recomandările guvernamentale de a păstra distanța de un metru unul față de celălalt.

foto cover: flickr.com

Donează pentru a susține site-ul lantulalimentar.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Write A Comment