Brexitul îi găsește pe britanici tot mai dispuși să devină, din motive financiare, mai puțin carnivori. Peste 12 milioane de cetățeni britanici care obișnuiau să consume carne de porc, de vită, de miel sau de pui au micșorat porțiile în 2019, cumpărând în schimb alimente de origine vegetală, care sunt mai ieftine, fiecare dintre acești consumatori reușind să economisească 640 de euro, economiile totale au însumând anul trecut 7,8 miliarde de euro, potrivit unui studiu comandat de brandul britanic pentru vegetarieni Linda McCartney, citat de euromeatnews.ro.

Din cei 2000 de subiecți chestionați, 4000 au declarat că vor reduce și mai mult consumul de carne. Numeroși repondenți ( 28 % ) au afirmat că au luat această decizie din cauza banilor, carnea fiind un aliment prea scump pe piața britanică, după cum au spus jumătate din cei intervievați. 44% au spus eliminarea cărnii din meniu duce la un stil de viață mai sănătos.

Totuși, cei mai mulți dintre britanici nu vor să renunțe cu totul la consumul de carne, chiar dacă meniul lor zilnic este bazat pe hrană de origine vegetală. Opțiunea lor alimentară a căpătat și un nume: flexitarism. Potrivit lanțului de supermarketuri Sainsbury, 91% din britanici sunt flexitari.

sursa foto steaguri.ro


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment