Industria de protecție a plantelor și-a asumat 6 angajamente ambițioase pentru a sprijini activitatea fermierilor din perioada următoare, astfel încât aceștia să poată să îndeplinească obiectivele cuprinse în Pactul Verde European. Industria își asumă, în total, o investiție de peste 14 miliarde euro pentru identificarea și implementarea noilor tehnologii și pentru obținerea de produse de protecție a plantelor mai durabile până în 2030. Industria de protecție a plantelor și-a propus să investească 10 miliarde de euro pentru inovații, în tehnologii de precizie și digitale și 4 miliarde de euro pentru dezvoltarea de biopesticide.

Pentru a răspunde în mod corespunzător strategiilor ambițioase incluse în Pactul Verde European: De la fermă la consumator și Biodiversitate 2030 întreaga industrie de protecție a plantelor va depune eforturi suplimentare pentru a crește nivelul de colectare a ambalajelor. De asemenea, industria de protecție a plantelor se va concentra și pe creșterea gradului de conștientizare a fermierilor cu privire la utilizarea responsabilă a produselor de protecție a plantelor, încurajând operatorii să poarte echipamentul individual de protecție de fiecare dată când manipulează sau aplică pesticide., potrivit unui comunicat AIPROM.

„Suntem responsabili și conștienți cu privire la rolul industriei noastre în ceea ce privește alinierea fermierilor la inițiativele cuprinse în Green Deal, motiv pentru care companiile noastre s-au unit pentru a-și fixa, în mod voluntar propriile obiective, măsurabile și specifice sectorului. Cu toții suntem de acord cu privire la direcția spre care ne îndreptăm, ceea ce este important acum este să facem acei pași deliberați pentru a atinge obiectivul final” – susține Géraldine Kutas, Director General al Asociației Europene de Protecția Culturilor – ECPA.

foto pexels.com, John Lambeth


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment