Protestatarii irlandezi au blocat astăzi, 11 septembrie, circulația camioanelor la ieșirea din depozitul retailerului Tesco, situat în localitatea Ballyum. Crescătorii de vaci s-au așezat în fața primului camion, pe aceeași bandă de circulație, și s-au deplasat cu pași lenți, pentru a îngreuna circulația vehiculelor. Publicația irlandeză agriland.ie notează că șoferii nu au depășit grupul de 12 protestatari, mai ales că șoseaua este marcată median cu linie continuă. Protestatarii s-au oprit, iar șoferii celor 10 camioane pregătite să părăsească incinta depozitului au fost nevoiți să stea și ei pe loc.

La fața locului s-au deplasat două mașini ale poliției, însă echipajele nu au intervenit, atât timp cât nu au fost incidente.
Protestul a durat 20 de minute, fermierii decizând să părăsească șoseaua și să pemită șoferilor să plece în cursă. Episodul din Ballyum face parte dintr-o serie de proteste declanșate de fermierii irlandezi crescători de vaci după ce retailerii au scăzut semnificativ prețurile de achiziție.

Reprezentantul fermierilor, Hugh Doyle, a declarat pentru agriland.ie că ei încearcă să convingă retailerii că ”noi toți avem nevoie unii de alții. Dacă nu vom colabora, tot sistemul se prăbușește”. Doyle a semnalat că prețul cărnii de vită a scăzut cu 200-250 de euro pe cap de animal, dar acest lucru nu se regăsește în prețul final încasat de hypermarketuri de la clienți. ”Unde sunt banii? Pleacă din buzunarul meu și se duc nu știu unde!” a spus Doyle.

Protestele durează de aproape o lună în Irlanda, iar autoritățile nu au reușit să medieze conflictul.

Un articol despre același subiect, citește aici.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment