În 31 august 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial al României Hotărârea Guvernului nr. 716/2020 privind acordarea unui ajutor de stat pentru apicultori și astăzi, 3 septembrie 2020, au fost publicate în Monitorul Oficial, Ordonanțele de urgență în baza cărora sunt acordate ajutoare financiare de la bugetul de stat pentru crescătorii de bovine, de păsări și de suine, în condițiile legii.

Fermierii eligibili au la dispoziție 20 de zile lucrătoare din momentul publicării actelor normative în M.O. pentru a depune documentația necesară la Direcţiile pentru agricultură judeţene sau a municipiului Bucureşti, în cazul apicultorilor, și la a centrele județene APIA, respectiv al municipiului București, pentru celelalte categorii de fermieri.

Astfel, apicultorii trebuie să depună documentația până în 25 septembrie, iar crescătorii de bovine, de păsări și de suine până în 30 septembrie.

Cererea pentru ajutorul de minimis în sectorul apicol poate fi descărcată accesând următorul link: http://bit.ly/cerere-ajutor-minimis-apicol.

Cerererile de solicitare ale ajutoarelor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin, suin și avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, pot fi descărcate accesând următorul link: http://bit.ly/cereri-ajutor-stat-COVID-19.

Fermierii pot transmite cererile de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative şi prin fax, poştă sau în format electronic prin e-mail.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment