Ministrul polonez al Agriculturii, Jan Krzysztof Ardanowski, a declarat că producătorii și comercianții de carne de pasăre din Polonia au crescut foarte mult și în mod inexplicabil prețurile la carnea de pasăre, potrivit siteului euromeatnews.ro.

Ministrul Ardanowski a solicitat Inspecției Comerțului și Oficiului pentru Protecția Consumatorilor să verifice constant modificările prețurilor la produsele alimentare în magazine și să impună sancțiuni penale în caz de abuz.

Pe de altă parte, producătorul român de carne și carne de pasăre Agricola Grup a anunțat că va fixa prețurile produselor alimentare la nivelul mediu din ultimele trei luni și îl va menține astfel pentru următoarele trei luni. “Ne așteptăm ca partenerii noștri din retail să aibă aceeași conduită”, a declarat președintele grupului, Grigore Horoi.

De când guvernul român a decis să impună măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului în țară, vânzările de carne ale Agricola au crescut cu 5-7 % față de volumul obișnuit în această perioadă a anului. Cu toate acestea, compania a decis să amâne lansarea de noi produse pe piață din cauza stării de urgență declarată de autoritățile române și închiderii unităților HoReCa.

Donează pentru a susține site-ul lantulalimentar.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Write A Comment