Producția globală de cafea în anul agricol octombrie 2019/septembrie 2020 este estimată la 169,34 milioane de saci ( 60 kg/sac ), cu 2,2% mai mică decât anul trecut, întrucât producția de cafea Arabica a scăzut cu 5% până la 95,99 milioane de saci, în timp ce producția de cafea Robustei a crescut cu numai 1,9%, până la 73,36 milioane de saci. Se așteaptă ca, de asemenea, consumul mondial de cafea să scadă cu 0,5%, până la 167,81 milioane de saci, potrivit unui raport al Organizației Internaționale a Cafelei.

Exporturile totale de cafea în 2019/20 au scăzut cu 4,9%, până la 126,9 milioane de pungi, iar valoarea acestora a scăzut cu 3,6%, la 17,87 miliarde dolari americani, comparativ cu anul trecut.

Anul acesta a fost înregistrat un surplus de 1,54 milioane de saci, anul trecut surplusul fiind de 4,4 milioane de saci.

Piața Uniunii Europene absoarbe cea mai mare cantitate de cafea la nivel mondial: 55.089.000 de saci în 2019/2020, urmată de țările din Asia și Pacific, 37.067.000 de saci. America de Nord consumă 31.434.000 de saci, America de Sud 26.905.000 de saci, Africa, 11.671.000 de saci, iar America Centrală și Mexicul, 5.426.000 de saci.

Brazila este cel mai mare exportator mondial, cu 22.000.000 saci în anul 2019/2020. Pe locul doi se situează Indonezia, cu 4.800.000 de saci, iar pe locul trei Ethiopia, cu 3.700.000 de saci.

După Uniunea Europeană, cel mai mare importator sunt Statele Unite, cu 27.430.000 de saci, urmate de Japonia, 7.479.000 de saci, și Federația Rusă, 4.744.000 de saci.

De semnalat că aceste state re-exportă o parte din cantitatea importată. Bunăoară, U.E a re-exportat 33.458.000 de saci în acest an, iar Statele Unite 2.346.000 tone.

evomag.ro

Write A Comment