218.000 tone de carne de porc au fost livrate de europeni pe piața chineză, până în luna mai a acestui an, cu 40% mai mult decât anul trecut, raportat la aceeași lună, valoarea exporturilor fiind de 548,9 milioane de euro, informează siteul revista-ferma.ro.

Dată fiind gravitatea situației sanitar-veterinare în China, este puțin probabil ca ritmul exporturilor să încetinească, deși rapoartele recente ale Rabobank indică faptul că lipsa spaţiilor frigorifice de depozitare în principalele porturile din China provoacă unele dificultăți logistice.

Amintim că România exportă la rândul ei carne de porc în China, de la câteva ferme din vestul țării, investiția fiind tot chinezească, după ce grupul Shuangui (WH Group) a cumpărat unitățile de producție de la compania americană Smithfield, păstrând însă denumirea fostului proprietar. Smithfield România este singura entitate acceptată să exporte pe piața chineză.

Citiți articolul complet pe revista-ferma.ro


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment