Alan Clark era pregătit să producă whiskey scoțian, dar însurătoarea cu o româncă din Argeș i-a schimbat direcția antreprenorială. A ajuns să stoarcă merele din livada moștenită de la bunicii soției și să facă cidru după o rețetă 100% românească, potrivit unui articol publicat de revista promoțională a retailerului Kaufland.

Alan s-a stabilit în România în 2002, dar abia în 2015 a început să producă cidru în scopuri comerciale. Până atunci, a obținut savuroasa băutură numai pentru consum propriu, utilizând rețeta aflată de la localnici.

Alan Clark

Merele recoltate sunt alese, spălate, tocate și presate la rece. Mustul obținut este pus în containere de 10.000 de l și lăsat la fermentat, timp de 3 săptămâni. Apoi se lasă o lună ca drojdia să se sedimenteze. Ulterior, cidrul este mutat într-un container nou unde este lăsat la maturat 3-4 luni, iar după aceea este filtrat. Produsul final este îndulcit cu puțin suc de mere, acidulat, pasteurizat și pus în sticle.

Merele provin exclusiv din ferme românești. Toți angajații atelierului de cidru artizanal, cu excepția lui Alan Clark, sunt săteni din Lerești.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment