”Anul trecut vindeam în perioada sta 800-1000 de legături de ridichi. Venea un comerciant care le vindea mai departe în hypermarketuri. În primăvara asta a venit o singură dată și mi-a luat 200 de legături. A zis că nu mai merge! Acum am dat anunț pe siteul ministerului, dar deocamdată nu m-a contact nimeni, ca să discutăm despre vânzare”, a declarat pentru Lantulalimentar.ro, Valentin Bratu din comuna Balta Doamnei, județul Prahova.

Legumicultorul a postat anunțuri și pe alte siteuri cu profil agricol, în urma cărora a primit comenzi pentru cantități mici: ”Am ajuns la Băicoi, la Plopeni. Unii vor două salate, alții trei legături de ridichi, dacă se adună să încasez de la toți măcar 100 de lei, peste cheltuielile cu motorina, mă duc” a precizat producătorul.

Valentin Bratu este polițist local pe lângă primăria Balta Doamnei: ”Azi noapte am fost de serviciu, acum sunt în solar, lucrez, noi cultivăm și castraveți și roșii, vindem și răsaduri”.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat ieri, 30 martie, o platformă on line, unde legumicultorii pot publica anunțuri despre cantitățile de legume proaspete pe care le au spre vânzare, urmând ca ministerul să contacteze retailerii și să intermedieze tranzacțiile. În aproape 24 de ore, au fost postate 20 de anunțuri, ale unor legumicultori din Prahova, Dâmbovița, Ilfov, Dolj, etc.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment