Autoritățile de la Beijing nu au oferit încă nicio explicație, dar oficialii olandezi consideră că decizia a fost luată după ce au fost raportate numeroase îmbolnăviri cu covid 19 ale unor muncitori din mari abatoare europene, în țări ca Germania, Olanda și Spania.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului olandez, Elise van den Bosch, citată de euromeatnews.com, a confirmat interdicția chinezilor și a explicat că nu există nicio dovadă științifică potrivit căreia noul coronavirus s-ar transmite prin alimente sau ambalaje.

Anul trecut, Olanda a exportat în China o cantitate totală de 299.000 tone de carne de porc, în valoare de 335.000.000 de euro. China a importat în primele trei luni ale anului 2020 sute de mii de tone de carne de porc din statele europene, cei mai mari furnizori fiind Spania, Germania și Olanda. Săptămâna trecută, China a suspendat importul de carne de porc frunizată de abatorul german Tonnies, după ce peste o mie de muncitori, mulți dintre ei români, au fost confirmați cu covid 19.

Donează pentru a susține site-ul lantulalimentar.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Write A Comment