Spania este cea mai mare putere apicolă din Uniunea Europeană. Prin urmare, se prezumă faptul că apicultorii spanioli câștigă suficient de bine cât să-și susțină singuri, dar mai ales prin organizațiile lor profesionale, campaniile de marketing. Desigur, unii dintre ei fac acest lucru, dar cu toate acestea, autoritățile publice regionale nu-i ignoră: dimpotrivă, alocă bani pentru promovarea mierii și a produselor stupului obținute în prisăcile situate pe teritoriul lor.

Este cazul autorităților publice din Zamora, unde activează 600 de apicultori care dețin aproximativ 37.000 de stupi. Recolta de miere a fost în 2020 de aproximativ 500 de tone, care au adus câștiguri de aproape 2,5 milioane de euro, informează publicația spaniolă abc.es.

Autoritatea publică din Zamora, echivalentul unui consiliu județean de la noi, și-a reafirmat recent angajamentul de a promova în toată Spania sectorul apicol din provincie. Consiliul județean intenționează să își mențină acest „angajament ferm”, întrucât apicultura conduce la progres economic și contribuie la ocuparea forței de muncă în Zamora, convingându-i, astfel, pe mulți spanioli să se așeze în mediul rural.

apicultor spaniol/abc.es/S.TORCERO

Departamentul de Agricultură și Zootehnie al autorității publice locale din Zamora va lucra, de asemenea, pentru a crea un brand de calitate pentru mierea produsă în provincie, cu scopul de a apăra interesele atât ale producătorilor, cât și ale consumatorilor.

Din producția totală anuală de 500 de t, aproximativ 100 de tone sunt îmbuteliate pentru comercializare, iar restul de 400 t sunt vândute în vrac.

Sectorul apicol din Zamora include douăzeci de procesatori industriali de miere din provincie și aproximativ patruzeci de producători artizanali.

foto Lantulalimentar.ro

Donează pentru a susține site-ul lantulalimentar.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Write A Comment