”Din cauza pandemiei, vânzările directe, din cramă, au scăzut la zero. Mai mult, am pierdut comenzile pentru evenimente organizate de restaurante, fiindcă acestea s-au închis. Au fost anulate evenimente publice importante unde participam și făceam vânzare. Acum, ne concentrăm pe vânzarea on line. Noi lucram mai de mult ca să facem funcțional acest sistem, acum ne prinde bine”, a declarat pentru Lantulalimentar.ro Eckehardt Zaig, proprietarul unei ferme viticole și al unei crame din Teaca, județul Bistrița-Năsăud.

Eckehardt Zaig

Proprietarul Casei de vinuri ZAIG lucrează cele câteva hectare ale familiei, redobândite după 1990, dar și terenuri arendate de la localnici. Cu ajutorul fondurilor europene a reușit să doteze ferma cu utilaje moderne și, totodată, a investit pentru modernizarea cramei.

”Pagina web Zaig.ro este activă de două săptămâni. Până acum am livrat la trei clienți, datorită paginii. Clienții au fost din București și din județele Ilfov și Cluj. Comenzile au fost de minim 5 sticle. Comanda maximă a fost de 2 baxuri de Sauvignon Blanc. Astăzi am făcut publică oferta cu 15 % discount la orice soi vin de la noi. Așteptăm sa vedem cum vor reacționa oamenii”, a precizat Cristina Carazan, oenolog la Crama ZAIG.

Cramele românești se digitalizează! Casa de vinuri ZAIG din Teaca, județul Bistrița Năsăud, a expediat primele sticle, prin curierat, la București, în urma unei comenzi primite on line

Vinurile au o prospețime caracteristică zonei. Feteasca Albă este un vin reprezentativ pentru crama noastră, dar și pentru zonă, Podgoria Lechința/Teaca. Strugurii pentru acest vin provin dintr-o vie foarte veche, cu o vârstă de peste 100 de ani. Pentru acest vin am folosit în proportțe de 95% Fetească Albă ( finețe, eleganță), 5% Neurburger (corpolență, structură) și Muscat Ottonel (completează totul cu arome de fructe și flori). Strugurii provin dintr-o parcelă mică, plantată cu mai multe soiuri de struguri. Saşii obisnuiau să planteze viţa de vie amestecată, iar parcela, fiind de dimensiuni mici, nu s-au putut separa soiurile. Un vin foarte bun este și Chardonnay 2019, pe care urmează sa îl îmbuteliem până la final de aprilie.. Chardonnay-ul s-a adaptat foarte bine pe văile de la Teaca, iar noi ne bucurăm de roade” a completat Cristina Carazan.

Vin


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment