Fermierii știu că, uneori, animalelor lor sunt mofturoase. Refuză să mănânce un anumit nutreț, deși acesta este natural. Ca să-i ajute depășească aceste momente, cercetătorii au obținut anumite substanțe numite aditivi. Aceștia fac parte din categoria ”aditivi senzoriali” și a grupei funcționale numită ”compuși aromatici”.

Uleiul esențial de ghimbir, oleorășina de ghimbir și tinctura de ghimbir obținute din Zingiber officinale Roscoe au fost autorizate recent, fără limită de timp, de Comisia Europeană ca aditivi pentru hrana animalelor.

Astfel, uleiul esențial de ghimbir din Zingiber officinale Roscoe a fost autorizat pentru toate speciile de animale, oleorășina de ghimbir din Zingiber officinale Roscoe pentru: puii pentru îngrășare, găinile ouătoare, curcanii pentru îngrășare, purcei, porci pentru îngrășare, scroafe, vaci de lapte, viței de lapte (înlocuitori de lapte), bovine pentru îngrășare, ovine, caprine, cai, iepuri, pești și animale de companie și tinctura de ghimbir din Zingiber officinale Roscoe pentru cai și câini.

Utilizarea uleiului esențial de ghimbir, a oleorășinii de ghimbir și a tincturii de ghimbir din Zingiber officinale Roscoe în apa de băut nu trebuie să fie permisă. Faptul că utilizarea uleiului esențial de ghimbir, a oleorășinii de ghimbir și a tincturii de ghimbir din Zingiber officinale Roscoe ca substanțe aromatizante nu este autorizată în apa de băut nu exclude utilizarea acestora în hrana combinată pentru animale administrată prin intermediul apei.

Uleiul esențial de ghimbir, oleorășina de ghimbir și tinctura de ghimbir din Zingiber officinale Roscoe sunt deja recunoscute ca aromatizante pentru produsele alimentare destinate consumului uman.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța a concluzionat că, în condițiile de utilizare propuse, uleiul esențial de ghimbir, oleorășina de ghimbir și tinctura de ghimbir din Zingiber officinale Roscoe nu au efecte negative asupra sănătății animalelor, asupra sănătății consumatorilor sau asupra mediului. Autoritatea a concluzionat, de asemenea, că uleiul esențial de ghimbir, oleorășina de ghimbir și tinctura de ghimbir din Zingiber officinale Roscoe trebuie să fie considerate ca fiind iritante pentru piele și ochi și pentru căile respiratorii și sensibilizante pentru piele. Prin urmare, Comisia consideră că este necesar să fie luate măsuri adecvate de protecție pentru a preveni efectele negative asupra sănătății umane, îndeosebi în ceea ce îi privește pe utilizatorii aditivului.

Pentru a face posibil un control mai bun, trebuie să fie prevăzute restricții și condiții. Mai exact, pe eticheta aditivilor pentru hrana animalelor trebuie indicat conținutul recomandat. Atunci când acest conținut este depășit, pe eticheta preamestecurilor trebuie indicate anumite informații.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment