Crescătorii de vaci pentru lapte din Irlanda așteaptă cu emoție maximă ca juriul să-i desemneze pe câștigătorii Quality Milk Awards 2021, din cei 12 fermieri finaliști, anunță agriland.ie.

Premiile Quality Milk sunt supranumite Oscarul industriei lactatelor din Irlanda.

În fiecare an, cooperativele din sectorul producerii și procesării laptelui sunt invitate să nominalizeze membrii de top pentru a concura în cadrul prestigiosului concurs național. Candidații sunt evaluați pe baza rezultatelor testelor de calitate a laptelui și a rapoartelor tehnice întocmite de-a lungul unui an.

„Fiecare finalist a fost supus unui control intens, a fost efectuată inclusiv o analiză amănunțită a rapoartelor privind calitatea laptelui și a datelor tehnice care se întind pe 12 luni”, a declarat profesorul Pat Wall de la University College Dublin, care a făcut parte din juriu, împreună cu Dr. Jack Kennedy (Irish Farmers Journal) și Dr. David Gleeson (Teagasc).

“Procesul de evaluare a inclus, de asemenea, o inspecție la fermă pentru a obține informații despre bunăstarea animalelor și durabilitatea activității zootehnice”, a adăugat el.

Premiile din acest an vor fi acordate miercuri, 15 septembrie, în aer liber, la Moorepark Dairy Open Day.

Vezi aici fermierii irlandezi finaliști.

Sistemul irlandez de creștere a vacilor pentru lapte se bazează în mare parte pe fermele de familie, care mențin un mod de hrănire a animalelor pe pășuni cu ierburi de calitate.

Premiile Quality Milk 2021 au ajuns la ediția 12, anul trecut premiul cel mare fiind câștigat de familia Starrett din comitatul Donegal, care a primit o sumă de 5000 de euro și un trofeu. Richard Starrett muncește în fermă împreună cu părinții săi și cu soția sa Wendy. Soții Starrett au trei copii: David, Holly și John.

familia Starrett, @agriland.ie

foto cover @agriland.ie


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment