”Am început cu culturi agricole în câmp, păioase, porumb, floarea soarelui, ce se cultivă la noi. Apoi, m-am gândit să fac o fermă de vaci pentru carne, ca să le hrănesc cu producția obținută în ferma vegetală. M-am dus în Germania și am adus de acolo zece vaci, din rasa Aberdeen Angus”, a declarat fermierul Marian Geantă pentru lantulalimentar.ro.

Ca să sporească veniturile, fermierul oltean a decis să înmulțească animalele. De la un an la altul a mărit efectivul și a ajuns la 250 de exemplare. A reușit să atragă și fonduri europene, pentru a-și dezvolta afacerea.

Între timp, a pus în practică o idee îndrăzneață: a deschis un magazin propriu, în capitala Olteniei.

”Nu am abator propriu, apelez la serviciile unui abator din zonă. Carnea o transport cu mașina proprie, la magazin. Vând cam opt carcase pe lună. Prețurile pornesc de la 30 de lei per kilogram. E carne proaspătă, adusă la magazin de la Ghindeni, din apropierea Craiovei. Ajunge imediat în galantar” precizează Marian Geantă, care susține că Oltenia este o zonă excelentă pentru creșterea vacilor pentru carne din rasa Aberdeen Angus.

Lanțulalimentar.ro a semnalat în premieră creșterea exporturilor de carne de vită din România, în ultimii ani, acestea ajungând la peste 50.000 de tone în 2021. Sigur, această cantitate cuprinde marfa provenită de la exemplare aparținând tuturor raselor de bovine, nu numai rasei Aberdeen Angus, dar contribuția acestei rase la dinamizarea exporturilor este decisivă.

foto cover lantulalimentar.ro


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment