multă lume, pare se, nu poate trăi fără a dușmăni pe cineva. nu e vorba de a se trezi pe cap cu un inamic, căruia trebuie să-i facă față. este vorba chiar despre ăla pe care îl cauți, ca să găsești, în același timp cu el, și răspuns/explicații la multe frustrări pe care le ai.

numai că, și asta orice ins cât de cât mintos o știe, a avea dușmani înseamnă să-ți pierzi liniștea vieții tale. trebuie să lupți, frățioare, să cheltuiești resurse. și cum faci să ai un dușman, dar fără să fii nevoit să te ostenești? cauți unul comod, care nu ripostează. te lasă să latri, să behăi, să faci cucurigu, în vârful gardului.

unii l-au găsit: Uniunea Europeană. o acuză de toate relele, se stropșesc, își pun poalele în cap, fac spume la gură, ce mai, veritabile creaturi belicoase. Uniunea Europeană, prin excelență un teritoriu geopolitic al libertății de exprimare, nu reacționează nici măcar cu un deget ridicat în sus.

ia să trăiască moftangiii la Moscova, la Ankara sau la Beijing și să zică ceva împotriva lui Putin, lui Erdogan sau Xi Jinping! la noi, o bălăcăresc pe Ursula von der Leyen cum le vine la gură. Ursula nimic, nu-i pasă. Uniunea Europeană nu are servicii secrete care să urmărească pe FB ce zic ciocoflenderii pe rețelele de socializare împotriva liderilor europeni și a Uniunii Europene, iar ciocoflenderii să fie apoi chemați la poliție pentru interogatoriu.

după ce își spurcă du;manii de la Bruxelles, vitejii noștri se retrag să consume cam tot ce le-a pus Uniunea Europeană dinainte. că așa e pe aici: du;manul nu ripostează, dar mai are și grijă de tine, să trăiești într-o țară care nu se duce în bălării.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment