Ioan Niculae, patronul holdingului InterAgro, a participat în 2014 la o vânătoare în Africa, unde a împușcat, pe lângă alte sălbăticiuni, și un elefant. Mai mult, bogătașul român a plătit și pentru împăierea acestor animale.
”Ioan Niculae ar fi plătit în februarie 2014 suma de 40.000 de dolari pentru a vâna un elefant și încă 50.000 de dolari pentru a împăia animalul. El a mai ucis bivoli, gnu si facoceri, plătind firmei de taximedrie 83.000 de dolari pentru împăierea tuturor acestor animale” notează siteul ziare.com.

Miliardarul român a apărut atunci în paginile revistei Times din Africa de Sud.

“Trebuie sa ai buzunare adanci ca sa vanezi elefanti”, a spus Diete Ochsenbein, de la firma de taxidermie, care s-a ocupat de impaierea elefantului.

”Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat anul acesta, în februarie, la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro, potrivit minutei instanței. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale”, informează publicația g4media.ro.

Potrivit wikipedia, omul de afaceri a absolvit ”Școala de ofițeri de miliție și securitate de la Băneasa și a fost ofițer de securitate timp de patru ani. A lucrat la Întrepriderea de comerț exterior ( Crescent, unde l-a avut ca șef pe Dan Voiculescu, n.n. ) în anii 80 în sectorul export îngrășăminte chimice”.

foto inquamphoto/Mircea Manole


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment