Daniel Cerna are un magazin de fructe și legume într-un complex comercial din Arad, dar acum câțiva ani și-a diversificat oferta cu porumb fiert.

”Am fost în excursie la Sibiu, în 2018, și am văzut o tonetă cu porumb fiert, în centrul orașului.  M-am gândit atunci că ar fi interesant să vând și eu porumb pentru masă, mai ales că în apropierea Aradului sunt numeroși cultivatori. Am vorbit cu proprietarul tonetei și mi-a confecționat și mie o astfel de tarabă, cu cazane din inox, în atelierul lui din comuna sibiană Șura Mare. De atunci, vând și porumb fiert, la magazinul din Arad”, a declarat Daniel Cerna pentru Lantulalimentar.ro.

Polul porumbului zaharat din vestul țării pare să fie localitatea Sân Paul, situată la numai câțiva kilometri  nord de Arad. Micii fermieri de aici, în mare parte de etnie maghiară, cumpără sămânță din Ungaria, cel mai căutat hibrid fiind Dessert R78. Pe internet, prețul unui știulete de porumb zaharat variază de la 1 leu la 2,50 lei.

Daniel Cerna

”Am câțiva furnizori în Sân Paul. Cumpăr de la ei numai porumb proaspăt. Nu fierb porumb congelat, din import. Eu vrea să ajut și micul producător agricol”, susține Daniel Cerna.

La ediția de anul acesta a Agromalim ( 1 – 4 septembrie ), cel mai mare târg agricol din vestul țării, organizat de Camera de Comerț și Industrie Arad, comerciantul și-a amplasat toneta la una dintre intrări.

”La magazinul din oraș vând zilnic, între 150-200 de bucăți. Aici, la târg, am vândut între 800 – 1000 de bucăți”

Prețul: 7 lei. Mai tot timpul a fost coadă la toneta cu porumb fiert a lui Daniel Cerna.

foto cover Lantulalimentar.ro


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment