La intersecția dintre Șura Mare și Slimnic nu ai cum să nu o observi. O figurină de forma unui măr mare și mere expuse spre vânzare îi fac pe trecători să se oprească din drum și, poate, uneori, doar din curiozitate, să iasă din mașină și să intre în magazinul de la baza livezii. Aici o găsim pe Ana Maria Avram, care împreună cu soțul și cu socrii săi, au muncit ani de zile pentru a pune pe picioare ceea ce azi poartă numele de Livada Rodiana” notează.publicația sibiană turnulsfatului.ro, într-un articol dedicat unei afaceri de familie din domeniul pomiculturii.

Ana spune că sucurile sunt 100% naturale. În afară de fructe, nu mai adaugă niciun alt ingredient. ”Chiar și așa, există multe persoane care cred că sucurile au zahăr”, spune ea. A avut cazuri în care clienții au făcut și analiza sucului.

„Câteodată, oamenii nu cred că nu punem zahăr. Avem și clienți care ne-au făcut analiză la sucuri. Noi nu am avut nicio problemă, s-au convins de calitatea sucului și au rămas fideli de ani de zile. Avem magazine care vin o dată pe an din Anglia, din Franța, își iau câte un transport și apoi le duc în țările respective”.

„Cel mai ieftin este sucul de măr simplu la un litru și la cinci, șase lei pe litru, cutia de cinci litri este 30 de lei, de doi litri, 14 lei. Prețul ambalajelor a crescut. De anul trecut, până acum, când am făcut noile cutii, s-a adăugat 40%  la pungă și 30 % la carton. Orice combinație de suc este 10 lei pe litru și cinci lei la jumătate. Kilogramul de mere este 2,5 lei, iar kilogramul de mere pentru rachiu costă 50 de bani”, spune Ana Maria Avram.

Citește articolul integral pe turnulsfatului.ro.

foto cover turnulsfatului.ro


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment