Surse portuare citate de Reuters susțin că nava se afla duminică, 14 august, în apropierea portului sirian Tartus, unde Rusia a construit și dezvoltat o puternică bază militară. Razoni circulă cu transponderul ( stația de emisie-recepție ) dezactivat.

Ucraina a întrerupt relațiile diplomatice cu Siria în iunie, după ce Damascul a recunoscut independența regiunilor de est Lugansk și Donețk.

Ambasada Ucrainei în Liban a trimis Reuters o declarație a Ministerului Transporturilor, care spunea că „nu este responsabil pentru navă și marfă după ce a părăsit Ucraina, mai mult după plecarea navei dintr-un (un) port străin”.

sursa marinetraffic.com

Nava, aflată sub pavilion Sierra Leone, a părăsit portul Odesa în data de 1 august, cu destinația Tripoli, port libanez. La bord se aflau 26.000 t de cereale. Clientul prim a refuzat marfa, inovcând motive de calitate a acesteia.

Razoni a acostat ulterior în portul turcesc Mersin. În 9 august, nava se afla în Mersin, potrivit datelor marinetraffic.com. Un client turc a cumpărat 1.300 t de cereale.

Ulterior, nava a părăsit portul Mersin, cu destinația Egipt, dar traseul acesteia nu a mai fost receptat de stațiile terestre, situația fiind calificată drept Out-of-Range. Ultima înregistrare datează din 12 august, când Razoni era poziționată în nord-estul insulei Cipru.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment