Soții Daniela și Mihai Moraru au lucrat ca bucătari patru ani la un resturant din Bruxelles, dar au reușit cu o lună în urmă să devină la rândul lor proprietarii unui restaurant, pe care l-au numit simplu Transilvania, notează publicația ziaruldebelgia.ro.

Clienții restaurantului Transilvania sunt mai ales români, care vin, firește, pentru mâncărurile tradiționale românești, mai ales pentru cele gătite după rețete ardelenești. Bucătarii ajunși patroni îi îmbie însă și pe clienții belgieni, cu preparate cum ar fi steak, antricot, gulaș de vită, calamar sau somon. Există chiar și un extra meniu special, cu ”prepelițe la grătar, steak de cal sau iepure la cuptor”.

Mihai și Daniela Moraru/foto ziaruldebelgia.ro

Deschiderea unui restaurant în timpul pandemiei Covid-19 pune la grea încercare priceperea managerială a soților Moraru. Ei afirmă că, din cauza restricțiilor, clientela le-a scăzut la jumătate. Mulți consumatori nu mai pot intra în restaurant, fiindcă nu s-au vaccinat și, deci, nu posedă certificatul verde.

O decizie bună a fost însă menținerea orei de închidere la 22:00. ”Dacă am fi închis la 20:00, ar fi fost un dezastru”, a spus Mihai Moraru.

Citește articolul integral pe ziaruldebelgia.ro


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment