1,6 milioane de tone de ulei de măsline extravirgin au fost produse anul trecut în Spania. Grecia a urcat pe locul doi, cu o producție de 265.000 t, iar Italia a coborât pe a treia treaptă a podiumului, obținând o producție de până la 250.000 t, potrivit siteului agricultura.it, care citează statistici europene.

Scăderea producției de ulei de măsline extravirgin în Italia a fost determinată de restrângerea suprafețelor cultivate cu măslin, în regiunile Puglia, Calabria și Sicilia.

Vestea bună pentru producătorii italieni este că în perioada pandemiei covid 19 consumul de ulei de măsline extravirgin a crescut cu 6% pe piața internă, exporturile au crescut cu 3,3%, iar importurile au scăzut cu 9,2%. Totodată, uleiul de măsline extravirgin produs în Italia a rămas mai scump decât cel grecesc sau spaniol.

Fermierii italieni speră, însă, că noul guvern de la Roma va sprijini sectorul pentru a recâștiga poziția pierdută.

foto pexels.com


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment