Compania MetoMotion a realizat prototipul robotului GRoW în 2020 și la primul test acesta a recoltat 90% dintr-un rând de tomate.

Robotul a fost testat în serele firmei olandeze De Ruiter, cunoscută mai mult pentru producția de trandafiri.

Anul acesta, MetoMotion testează câțiva roboți de serie, în ferme legumicole în spații protejate situate în Europa și în America de Nord.

Producția de serie ar urma să fie lansată în 2022.

„Prima sarcină a GRoW va fi să recolteze roșiile și să le pună la cutie”, spune MetoMotion. „Aceasta este una dintre activitățile care necesită mai multă forță de muncă. Utilizarea GRoW poate reduce costurile de recoltare cu 50% și orele de muncă cu 80%. Recuperarea investiției ar putea fi făcută în mai puțin de trei ani”, potrivit site-ului companiei.

Pe lângă această operațiune, robotul poate să efectueze copilirea plantelor, polenizarea, defolierea și colectarea de date.

MetoMotion a adus o serie de inovații de bază sistemului său GRoW: un sistem de vizualizare stereo 3D pentru identificarea fructelor / legumelor coapte, un efector final brevetat pentru recoltarea fără daune și un software analitic sofisticat care se bazează pe algoritmi de calcul complexi și inteligență artificială, AI.

Acest proiect a primit finanțare din programul Uniunii Europene de cercetare și inovare Orizont 2020 în temeiul acordului de subvenționare nr. 827511


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment