”Agricultura pe acoperiș”, un concept aplicat în mai multe orașe din lume, a demarat și în Singapore: parcările cu mai multe etaje au fost transformate în ferme, ca parte a eforturilor de creștere a producției alimentare locale.

Cel puțin 12 ferme de acest tip au fost înființate până în prezent, după ce guvernul a închiriat spațiile  de pe acoperiș, în 2020.

Una dintre aceste ferme, SG Veg Farms, este condusă de Eyleen Goh și produce legume care sunt vândute comercianților cu amănuntul din apropiere.

„Singapore nu are un teritoriu mare, dar avem multe parcări. Este ideal să funcționeze ferme aici, pentru a satisface nevoile alimentare ale membrilor  din comunitate”, a spus Goh.

„Recoltăm în fiecare zi. În funcție de legumele pe care le cultivăm, cantitatea poate varia de la 100 kg la 200 kg la 400 kg pe zi.

Guvernul din Singapore și-a propus să-i sprijine pe fermieri pentru a produce suficiente alimente ca să satisfacă 30% din nevoile nutriționale interne până în 2030. Fermele de pe acoperiș reprezintă o nouă abordare pentru atingerea acestui obiectiv. De menționat că în Singapore există deja o producție importantă provenită din ferme verticale de înaltă tehnologie.

Potrivit statisticilor guvernamentale, în 2020 existau 238 de ferme autorizate, dintre care multe sunt subvenționate de guvern. Agenția pentru Alimente din Singapore (SFA) a declarat că unele dintre acestea sunt deja profitabile și își pot extinde producția pentru a deveni și mai profitabile.

„Securitatea alimentară este o problemă existențială pentru Singapore. Fiind un mic oraș-stat conectat la nivel global, cu resurse limitate, Singapore este vulnerabil la șocurile externe și la întreruperile aprovizionării”, a declarat un purtător de cuvânt al SFA pentru BBC News.

„De aceea este important să luăm în mod continuu măsuri pentru a ne asigura resursele esențiale.”

Cu toate acestea, Sonia Akter, profesor asistent la Lee Kuan Yew School of Public Policy, a spus că costurile mari de operare vor rămâne o provocare.

„Singapore oferă o mulțime de subvenții și sprijin financiar antreprenorilor care lucrează în acest spațiu”, a declarat Akter pentru BBC News.

„Întrebarea este dacă aceste ferme vor putea funcționa și vor fi viabile din punct de vedere comercial atunci când sprijinul guvernamental încetează.”

foto cover puregreensaz.com


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment