Participanții și vizitatorii, despre care organizatorii spun că ar fi ajuns la 1.000.000, ca să respingă acuzațiile opoziției potrivit cărora evenimentul nu s-ar fi bucurat de un larg interes, au avut la dispoziție un Culoar gastronomic, unde au fost îmbiați cu diferite bunătăți: ”sarmale cu carne de mistreț, varză rumenită în ulei, cartofi prăjiți, carne de pui, bográcsos ( ceaun ) cu carne de mistreț, babgulyás ( gulaș de fasole ), ragout ( tocană ) de cerb, burgeri cu carne de cerb și mistreț, langoși,  tócsni, un produs asemănător cu langoșul”, după cum ne-a dezvăluit Bokor Zoltan, un cititor al siteului Lantulalimentar.ro, prezent la expoziție ca reprezentant al unui ocol silvic din județul Bihor, unde este paznic de vânătoare.

Bokor Zoltan, Săcuieni, jud. Bihor

Potrivit unei documentări efectuate de echipa siteului Lantulalimentar.ro, expoziția cu caracter internațional a început în 25 septembrie și se încheie astăzi, 14 octombrie, fiind organizată la Budapesta, în HUNGEXPO, cel mai mare spațiu expozițional din Ungaria. Opt pavilioane au fost alocate acestui eveniment, pentru organizarea unor expoziții inter-active, a unor partide de vânătoare virtuale, în pădurile Europei sau în savana africană, a unor călătorii virtuale aeriene, de tip ”eagle eye”, prin diferite locuri de pe teritoriul Ungariei. Au fost organizate, de asemenea, conferințe despre conservarea mediului natural, despre vânătoare și pescuit, o expoziție de echipamente de vânătoare și pescuit, expoziții de trofee de cerb și căprior, de mistreț și de urs, etc.

Un mega-eveniment dedicat silvicultorilor, vânătorilor și pescarilor, care a primit și câteva critici din partea presei de opoziție, după cum reiese dintr-un articol publicat pe siteul evenimentului, gestionat de organizatori. Guvernul a fost acuzat pentru cheltuielile angajate pentru renovarea centrului expozițional, dar organizatorii susțin că după renovare, HUNGEXPO poate fi folosit de aici înainte pentru alte evenimente, care vor aduce beneficii turismului și sectorului de catering din Budapesta ( orașul este condus de Gergely Karácsony, un opozant al lui Viktor Orban ).

În spațiul expozițional nu au fost impuse măsuri anti-covid 19, cum ar fi dovada vaccinării, un test antigen sau dovada trecerii prin boală.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment