Roboții autonomi pentru cules fructe au fost concepuți și realizați în cadrul proiectului Fieldwork Robotics al Universității din Plymouth  și au fost plasați în două ferme horticole din Portugalia.

Fiecare robot autonom dispune de patru brațe pentru cules, dotate cu senzori și cu sisteme de prindere, pentru a reduce timpii de recoltare și a asigura aprovizionarea pieței.

Experții aflați în teren lucrează acum pentru a accelera viteza de cules a roboților, urmărind ca fiecare robot să colecteze 4 kilograme de fructe pe oră sau mai mult de 25.000 de fructe de zmeură pe zi, în condițiile în care un culegător uman culeg 15.000 de boabe într-o zi de lucru standard, de opt ore. Echipa lucrează, de asemenea, la reducerea costurilor de proiectare prin adaptarea materialelor utilizate pentru construirea roboților.

Lansat în 2016, proiectul Fieldwork Robotics a fost creat pentru a produce și comercializa roboți autonomi pentru a umple golurile de productivitate și a lucra alături de oameni. Având în vedere că populația globală va crește în următorii ani, linia de produse a grupului este destinată să răspundă unor nevoi ale sectroului agroalimentar, confruntat cu lipsa forței de muncă.

„Numai Regatul Unit se confruntă cu o penurie de aproximativ 90.000 de muncitori agricoli, iar asta are potențialul de a avea un impact asupra disponibilității alimentelor”, a spus  CEO-ul, Rui Andres. „Scopul nostru a fost întotdeauna să ajutăm cultivatorii să recolteze tot ceea ce produc, menținând pierderile la un minim absolut și asigurându-ne că pot funcționa într-o manieră durabilă.”

Grupul are în prezent două tipuri de roboți în comercializare: o mașină de recoltat verticală reglabilă care poate fi adaptată pentru a se potrivi cu o varietate de plante fructifere și o platformă orizontală care poate fi instalată în mai multe medii agricole fără supraveghere umană. Folosind AI, acești roboți pot evalua maturitatea culturilor de fructe și legume și pot determina când să recolteze.

foto cover successknocks.com


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment