Gabrielle Morley înființase cu ani în urmă o plantație de palmieri din specia Phoenix canariensis pentru a intra pe piața plantelor ornamentale, dar când a efectuat o călătorie în Emiratele Arabe Unite a aflat că polenul acestei specii de palmier este folosit acolo drept afrodisiac.

”Comercianții arabi ne-au îmbiat cu ceea ce am crezut că este Viagra, de care la vârsta noastră nu mai avem nevoie, dar am fost uimită să descopăr că produsul acela era obținut din florile masculine de Phoenix canariensis, pe care eu îl cultivam ca să-l vând drept plantă ornamentală”, a spus Gabrielle, citată de publicația abc.net.au.

Doamna Morley a consultat mai multe studii potrivit cărora polenul de palmier Phoenix este într-adevăr un afrodisiac natural și potențator al fertilității, dar are și proprietăți de încetinire a îmbătrânirii. În consecință, a cumpărat mai mulți stupi și a înființat o prisacă în grădina sa cu palmieri.

“Majoritatea apicultorilor din Australia sunt oricum oameni destul de bătrâni, așa că m-am gândit de ce să nu încerc și eu să cresc albine?” a spus Gabrielle.

Gabrielle Morley/abc.net.au/ foto Samantha Turnbull

Mierea obținută în prezent ( Gabrielle are 80 de ani ) o vinde unui antreprenor din Emiratele Arabe Unite, Riath Hamed, care a declarat că ”proprietățile palmierului Phoenix sunt bine cunoscute în Orientul Mijlociu, dar mierea doamnei Morley nu este comercializată doar ca afrodiziac, ci și datorită modului în care Gabrielle respectă mediul înconjurător, biodiversitatea ecosistemului”.

Femeia a descoperit între timp că albinele ei ar avea nevoie de mai mult decât de palmierii Phoenix, pentru a avea o dietă echilibrată.

Ea și-a transformat proprietatea într-un adevărat sanctuar al albinelor, unde vegetează o sumedenie de specii melifere, bogate în nutrienți, precum și ierburi medicinale. Nu lipsește lămâiul, nici lavada, anasonul sau manuka.

“Albinele de pe tot globul se confruntă practic cu o mulțime de probleme din cauza monoculturilor și a practicilor agricole. Dacă ar fi să stai într-o livadă formată dintr-o singură specie, timp de câteva luni, având astfel o dietă dezechilibrată, nu ai fi sănătos. Albinele sunt cu adevărat importante pentru agricultură, așa că dacă oamenii pot învăța să introducă și alte specii vegetale ca să evite monoculturile, sunt sigur că acest lucru va ajuta albinele să fie mult mai sănătoase”, a spus dna Morley.

În grădina doamnei Morley există întotdeauna plante înflorite, astfel încât stupii ei nu trebuie să fie mutați niciodată, iar albinele ei nu sunt hrănite cu suplimente de zahăr.

“Sper că mulți dintre micii producători de miere pot beneficia de încercările pe care le-am făcut pentru a produce miere de înaltă calitate”, a mai adăugat Gabrielle.

sursă foto cover: madr.ro


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment