REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/1723 AL COMISIEI din 22 septembrie 2021 de înregistrare a unei denumiri în Registrul specialităților tradiționale garantate [Salată tradițională cu icre de crap (STG)] a fost publicat azi, 29 septembrie în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, cu mențiunea că prevederile vor fi aplicate după 20 de zile de la publicare.

Întrucât ”Comisiei nu i s-a comunicat nicio declarație de opoziție în conformitate cu articolul 51 din Regulamentul (UE) nr. 1151/2012, denumirea „Salată tradițională cu icre de crap” trebuie, prin urmare, înregistrată” a decis forul european.

Denumirea se referă la un produs din clasa 1.7 Pești, moluște, crustacee proaspete și produse derivate, din anexa XI la Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 668/2014 al Comisiei.

Salata tradițională cu icre de crap este produsul cel mai reprezentativ al Deltei Dunării. Rețeta la origine este una grecească ( taramasalata ) și a fost pusă în valoare de populația grecească din zona Dobrogei, dar a fost adaptată ulterior de locuitorii din Delta Dunării prin utilizarea unor ingrediente locale, cum ar fi icrele de crap și de știucă.

Ingrediente: ulei vegetal de floarea-soarelui, icre de știucă sărate 12,5%, icre tarama sărate 12%, apă carbogazoasă, zeamă de lămâie. ( sursa deltaica.ro )


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment