Faptul că Adrian Chesnoiu a fost polițist activ nu era, credem, un secret pentru nimeni, mai ales că informația aceasta de ordin profesional a  menționat-o în CV-ul publicat pe siteul oficial al Camerei Deputaților, for în cadrul căruia a fost președinte al Comisiei pentru Agricultură. În CV, deputatul a scris că între 2005-2011 a fost ofițer specialist în investigarea fraudelor, afaceri europene și anticorupție în MAI.

Jurnalista Emilia Șercan, de la publicația on line PressOne a dezvăluit astăzi că noul ministru al Agriculturii a activat ca ofițer de informații în cadrul serviciului secret al Ministerului de Interne, numit Direcția Generală de Protecție Internă ( DGPI ), fosta unitate 0215, cunoscută sub numele ”Doi ș’un sfert”. Jurnalista a aflat informația mai întâi de la surse din interiorul MAI, apoi, în această dimineață, înaintea votului în Parlament pentru învestirea noului guvern, a primit confirmarea tocmai de la Adrian Chesnoiu:

”Emilia Șercan: Unde ați fost angajat în Ministerul de Interne, la ce direcție? 

Adrian Chesnoiu: Am lucrat la Serviciul de Investigare a fraudelor al Poliției Capitalei, la Sectorul 3, apoi o scurtă perioadă la Direcția de Afaceri Europene și relații Internaționale, și din 2009 și până în 2011 la Direcția Generală de Protecție Internă, la protecția aparatului central.

E.Ș.: Deci ați fost la „Doi ș-un sfert”. 

A.C.: La Direcția Generală de Protecție Internă.” ( … )

”Nu cred că asta este o problemă. Să-ți servești patria nu cred că este o problemă pentru cineva. Sunt ofițer în rezervă al statului român. Am făcut liceul militar, Academia de Poliție, Facultatea de Drept. Puteți să solicitați foaia matricolă și din liceu și din Academie să vedeți parcursul meu acolo. Nu am fost certat cu școala”, a mai spus Chesnoiu.

Citește articolul integral pe PressOne.

Locul lui Adrian Chesnoiu la conducerea Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaților, structura-cheie în elaborarea legilor pentru agricultură, a fost ocupat de Florin-Ionuț Barbu, deputat de Olt, fost director general al Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare ( ANIF ), în perioada 2014 – 2020.

Reamintim că funcția de președinte al Comisiei pentru Agricultură a fost ocupată în legislatura trecută de Alexandru Stănescu, tot deputat de Olt, dar care nu a mai candidat la alegerile din decembrie 2020, pentru un nou mandat.

Fratele lui, Paul Stănescu, unul dintre ”greii” PSD, este în prezent senator, tot în Comisia pentru Agricultură.

Cele mai importante funcții pentru agricultura românească sunt ocupate, începând de azi, de doi deputați aparținând filialei Olt a PSD. Noua situație crează premisele unei relații de ”vis și armonie” între conducerea ministerului și conducerea comisiei. Până acum, ministrul liberal Adrian Oros și președintele comisiei pentru Agricultură din C.D., Adrian Chesnoiu, au relaționat cu ”foc și pară”, animozitatea dintre cei doi fiind cunoscută la nivel public.

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii/sursa foto Ilona Andrei/G4Media

Oros l-a demis pe Chesnoiu de la conducerea AFIR, în toamna anului 2019, când liberalii conduși de Ludovic Orban au venit la guvernare, în urma căderii guvernului Dăncilă.

Chesnoiu a fost trimis la Buzău, șef la ”Banca de gene”, apoi a ajuns city manager la Caracal, de unde a candidat la alegerile din 2020 și a ajuns deputat, fiind ales președinte al Comisiei pentru Agricultură.

În cele din urmă, Chesnoiu a ajuns ministru în locul lui Oros, iar Oros, care a plecat între timp din PNL, s-a întors ca membru simplu al Comisiei pentru Agricultură a Senatului, condusă de liberalul George Scarlat.

O fotografie publicată de siteul agroinfo.ro, îi artă pe Oros și pe Chesnoiu dându-și mâna la predarea-preluarea portofoliului Agriculturii.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment