Australienii pare că au găsit soluția reducerii poluării atmosferice de care sunt făcute responsabile, în parte, văcuțele de pe tot mapamondul: au început să le furajeze cu alge marine, despre care oamenii de știință susțin că ar inhiba o enzimă specifică în intestinul animalelor, în timpul digestie, și ar reduce astfel emisiile de metan în atmosferă, informează publicația agriland.ie.

Compania australiană FutureFeed a oferit luna trecută, pentru prima oară la nivel mondial, o friptură din carnea unei vaci hrănite cu o algă roșie, Asparagopsis armata, care ar avea efecte considerabile asupra digestiei animalelor.  Friptura a fost preparată de celebrul bucătar Matt Moran.

Potrivit FutureFeed, cercetările au arătat că algele marine contribuie la  reducerea emisiilor de metan cu peste 80%.

CEO-ul FutureFeed, dr. Regan Crooks, a spus că „este incredibil să vezi tranziția unei soluții de la știință la o realitate comercială și cred că asta merită sărbătorit. Aceste fripturi reprezintă lansarea tehnologiei pentru piața furajelor și anticipăm mult mai multe fripturi pe plăci din Australia și din întreaga lume care sunt certificate de FutureFeed. Știința demonstrează siguranța și eficacitatea și ne uităm acum la cultivatorii de alge marine care fac progrese incredibile la nivel local și global. Anticipăm că oferta va crește rapid”, a adăugat el.

Șeful executivului FutureFeed a menționat că grupul interguvernamental pentru schimbări climatice (IPCC) a raportat săptămâna trecută că emisiile de metan în atmosferă sunt la cele mai ridicate niveluri din ultimele sute de mii de ani.

„Ne așteptăm că acest lucru va duce la creșterea presiunii asupra sectorului nostru și este oportun să putem oferi o soluție care a fost dovedită acum, într-un cadru comercial, pentru a reduce semnificativ metanul.”

FutureFeed s-a născut dintr-un parteneriat IP (proprietate intelectuală) între CSIRO, Meat and Livestock Australia și Universitatea James Cook. FutureFeed autorizează fermierii de alge marine din Australia și din întreaga lume să cultive și să vândă producția de alge marine.

cover foto @businesslive.co.za


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment