Legumicultorii care au aplicat pentru încasarea ajutorului de minimis în cadrul programului ”Legume românești” au avut ca termen limită pentru vânzarea produselor data de 2 decembrie 2021.  

După această dată, funcționarii APIA continuă să verifice documentele justificative ( bonul fiscal/factura/fila din carnetul de comercializare, dar și copia  registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat la zi și avizat de oficiul fitosanitar județean, până la 3 decembrie 2021 inclusiv ) depuse de fermieri, urmând ca APIA să procedeze la autorizarea la plată.

Potrivit art. 7 din HG 651/2021 ”sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiarilor într-o singură tranșă, în anul 2021”.

Dacă această prevedere va fi respectată de autorități, legumicultorii ar trebui să încaseze banii în următoarele săptămâni.

Noul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a asigurat pe pagina oficială de facebook că ”toate măsurile de sprijin pentru agricultori, aflate în desfășurare până la sfârșitul anului, vor fi susținute de la buget”.

Reamintim că sprijinul financiar acordat de la bugetul de stat este de 2210 euro/1000 mp, pentru tomate, castraveți, vinete și ardei gras/ardei lung, culturi în spații protejate.

În program s-au înscris 14.721 legumicultori.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment