Evenimentul, numit Demo Day, a fost organizat de DLG InterMarketing și a ocazionat intrarea în arenă a unor combine binecunoscute fermierilor: New Holland, Rostselmash, Claas, John Deere, Deutz Fahr, Massey Ferguson și Case.

Combinele au recoltat porumbul sub privirile fermierilor sosiți din împrejurimi, dar și din județe mai îndepărtate, cum ar fi Vrancea. Cei mai mulți dintre ei nu-și permit să cumpere o combină din fonduri proprii. Ei apelează de obicei la un contract de leasing. Întrucât AFIR a anunțat recent că va deschide din 25 octombrie 2021 până în 25 octombrie 2022 o sesiune pentru sM 4.1 ”Investiții în exploatații agricole”, care inculde și sume pentru ”Achiziții simple de utilaje agricole”, fermierii au posibilitatea să acceseze bani europeni pentru a cumpăra utilajul agricol mult visat. Este drept, șansele cele mai mari le au aplicanții cu studii superioare și membri ai unei forme asociative.

Fermierii au avut ocazia să vadă cele șapte combine cum lucrează în lanul de porumb, dar și utilaje agricole destinate transportului, precum și tehnici de depozitare a cerealelor. Ne-am bucurat să ne revedem în câmp deschis, organizatori, furnizori de mașini agricole, fermieri, jurnaliști, cu respectarea regulilor sanitare. Fermierii și au avut ocazia să discute direct despre performanțele combinelor, mai ales că evenimentul nostru s-a bazat pe o demonstrație practică”, a declarat pentru Lantulalimentar.ro, Corina Mareș, manager partner, DLG InterMarketing România.

Corina Mareș, manager partner DLG InterMarketing/foto Alex Băgescu

Demo Day a fost organizat în ferma cunoscutului fermier Alexandru Baciu, creator al unui sistem agroalimentar integrat: fermă de creștere a vacilor, linie de procesare și magazine în București.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment