30.759 t de carne de vită a exportat România pe piețe din afara Uniunii Europene în perioada ianuarie – iulie 2021. Anul trecut, în același interval, vânzările au însumat 25.238 t, cu 5.521 t mai puțin. Procentual, creșterea în primele șapte luni ale anului a fost de 18%.

Cantitatea vândută în 2020 a fost de 40.861 t.

Exporturile includ animalele vii, carnea refrigerată, carnea congelată, grăsimi, organe și cărnuri în diferite forme de conservare: prin afumare, uscare sau în sare.

Cel mai important partner comercial este Israelul, care a cumpărat în primele șapte luni ale acestui an o cantitate totală de 11.970 t. Pe locul doi s-a situat Iordania, cu 5460 t, iar pe locul trei Arabia Saudită, cu 3.380 t. O cantitate de 2150 t a ajuns în Kosovo, iar 1790 t au cumpărate de Liban.

 Carnea de vită românească a ajuns și în Palestina, 1752 t, Bosnia-Herțegovina, 1043 t, Albania, 627 t, Serbia, 342 t, Turcia, 245 t și Marea Britanie, 310 t. Cantități mici, sub 100 t, au fost exportate în Muntenegru 78 t, USA 58 t, Vietnam 55 t, Coasta de Fildeș 47 t, Moldova 42 t, Macedonia de Nord 30 t, Elveția 26 t, Canada 7 t și Kuwait 1 t.

La nivelul Uniunii Europene, în schimb, cantitatea exportată în intervalul ianuarie – iulie 2021 a scăzut cu 3.473 t. Anul trecut, UE a exportat 642.515 t carne de vită, în primele șapte luni, iaranul acesta, în aceeași perioadă, exporturile au însumat 639.042 t.

foto cover @Lantulalimentar.ro


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment