Exporturile de carne de oaie din Marea Britanie au scăzut cu 37% în iunie, din cauza unei reduceri semnificative a livrărilor către piața Uniunii Europene, principala destinație a acestui produs. Vânzările au scăzut către Franța, Irlanda, Germania și Italia, a menționat Hannah Clarke, analist AHDB, citat de euromeatnews.com.

4.600 de tone de carne de oaie au fost exportate de Marea Britanie în iunie, cu 37% mai puțin față de anul trecut și cu 5% mai puțin decât în ​​luna mai. Conform datelor oficiale, anul acesta, exporturile de carne de oaie din Marea Britanie au scăzut aproape în fiecare lună, raportate la intervalele corespunzătoare de anul trecut, cu excepția lunii martie, când sectorul a exportat cu 500 de tone mai mult decât în luna martie a anului trecut. „Prețurile medii la fermele britanice au fost peste prețurile medii din Franța, în luna iunie, ceea ce ar fi putut contribui la reducerea volumelor ” a mai spus Hannah Clarke.

Importurile de carne de oaie, proaspătă și congelată, au scăzut, de asemenea, cu 4.200 de tone. În procente, intrările piața britanică au fost cu 5% mai puțin decât în ​​urmă cu un an și cu 12% mai reduse decât în ​​luna mai. Volumele din Noua Zeelandă au fost cu 16% mai mici față de anul anterior, la 2.800 de tone, în timp ce transporturile din Australia au crescut la 700 de tone. Importurile anuale de carne de oaie din Marea Britanie au totalizat 27.700 de tone, în scădere cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut.

România nu poate profita de regresul Marii Britanii pe piața cărnii de oaie din Uniune Europeană, din cauză că nu dispune de suficiente capacități de abatorizare și de logistica necesară vânzării cărnii de oaie, proaspătă sau congelată.

Țara noastră este cel mai mare exportator de ovine vii din Uniunea Europeană, către țările arabe și către Israel, și, cel puțin pe termen mediu, nu vor apărea schimbări semnificative în ce privește abordarea pieței internaționale.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment