Pepenii verzi sunt furați cu tonele de pe câmpurile din Almeria, în special din regiunea Levante, anunță reprezentanți ai cultivatorilor.

“Motivul principal este creșterea prețului pepenilor în supermarketuri. Prețurile sunt de până la trei ori mai mari decât cele înregistrate anul trecut, așa că pepenii verzi au devenit un produs de lux pentru mulți consumatori”, spune organizația agrară Asaja.

Cu toate acestea, trebuie menționat că, în ciuda acestei creșteri semnificative a prețurilor, producătorii nu și-au văzut profiturile crescând în același ritm. „Furturile semnalate în ultimele zile ar putea avea un impact devastator asupra cultivatorilor afectați, care speraseră ca această campanie să compenseze într-o oarecare măsură câștigurile slabe ale campaniei precedente”, spune președintele provincial Adoración Blanque.

Prin urmare, Asaja solicită „o prezență mai mare a Forțelor Securității Statului în zonă, precum și implementarea unor măsuri specifice pentru stoparea furturilor în regiunea Levante din Almeria. Organizația arată că „nu vorbim de cantități mici, ci de recolte întregi care sunt jefuite, de fiecare dată fiind furate până la 3.000 de kilograme. Și pe lângă pepeni verzi, materialele pe care cultivatorii le au în fermele lor, precum și îngrășăminte. , etc., sunt și acestea furate. De aceea, sunt necesare mai multe forțe de securitate și, de asemenea, este esențial ca producătorii să raporteze toate astfel de acte de vandalism”.

foto cover pexels.com/rudolf


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment