AGROMALIM, 1 – 4 septembrie 2022, ARAD

Liubomir Jivanelov și Daniela Bibarț, din orașul Arad, au pus pe picioare o mică afacere cu paste artizanale, într-un apartament de bloc. Daniela a lucrat 11 ani în Italia, unul dintre joburi fiind la un producător de paste din orașul San Severino Marche, provincia Macerata.

Daniela și Liubomir au aplicat pentru fonduri europene și au obținut finanțare pentru deschiderea unui atelier de paste.

”Am cumpărat două mașini de producție în valoare de 20.000 de euro, respectiv 11.000 de euro. Am apelat la un consultant care s-a ocupat de întocmirea și depunerea proiectului”, a declarat Daniela Bibarț pentru lantulalimentar.ro.

Daniela Bibarț și Liubomir Jivanelov

Ingredientele principale sunt: făină italiană Semola, obținută din grâu dur, și ouă produse în județul Bihor.

”Folosim și piure de spanac sau de sfeclă roșie pentru a obține tagliatele verzi sau roșii”, precizează Daniela.

Pentru vânzare, cei doi parteneri au deschis un magazin de prezentare la parterul blocului, unde se află și mașinile de producție.

Liubomir se ocupă de vânzări: ”magazinul este principala soluție de vânzare, dar mai vindem și prin aplicația TAZ. În Arad este o comunitate de italieni. Primul nostru client a fost un italian, pe care l-am rugat să vină și să încerce pastele noastre, ca să avem garanția că producem ceva bun pentru piață”.

Daniela și Liubomir au venit la târgul AGROMALIM, organizat la Arad în perioada 1 – 4 septembrie 2022, pentru a-și promova în rândul vizitatorilor pastele artizanale, convinși că acestea sunt sănătoase și hrănitoare.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment