La capătul dinspre Bd. Titulescu al Podului Basarab, se află un mic magazin plin cu fructe și legume din județul Dâmbovița. Merele sunt din Voinești, întrucât proprietarul magazinului este din această localitate. Pe lângă merele și perele aduse din polul pomiculturii muntenești, clienții mai găsesc gutui, prune, gogonele pentru murat, varză și conopidă.

Magazinul, potrivit bannerului afișat deasupra ușii, a fost înființat cu ajutorul fondurilor europene, prin PNDR, proiectul fiind aplicat în 2018 și finalizat în 2019. Valoarea totală a proiectului a fost 102.432 euro, din care 98.566 euro de la bugetul european și 3.866  euro cofinanțare privată a beneficiarului.

Beneficiarul este Î.I. Prodan Neculae, iar denumirea proiectului este ”Parteneriat între producătorii din comuna Voinești în vederea comercializării produselor proprii”. Sigur, nu este acest mic magazin debușeul zecilor de mii de tone de mere scoase la vânzare de pomicultorii din Voinești. Mere din acest bazin pomicol ajung în București în diverse locuri: piețe de gros, piețe agroalimentare, magazine de cartier și chiar la marii retaileri.

Prețul unui kg de mere din soiul Ionathan este de 4,50 lei.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment