Cătălin Vlad Radu, inginer din Botorca ( Târnăveni, jud. Mureș ) în vârstă de 29 de ani, a renunțat la profesia sa pentru a deveni producător local în domeniul agriculturii. Alături de familia sa, Cătălin Vlad Radu gestionează o plăcintărie și o minifermă vegetală, unde cultivă specii pomicole și legumicole, iar recolta o vinde atât în stare proaspătă, cât și preparată/conservată, obținând produse cum ar fi zacuscă, dulcețuri, siropuri, murături, și chiar vin, țuică, coniac și vișinată, notează publicația mureșeană zi-de-zi.ro.

Cătălin Vlad Radu/sursa zi-de-zi.ro

Este un business de familie care momentan rămâne la acest nivel, iar pe viitor, în funcție de cum vor decurge lucrurile și factorii exteriori, vom modifica acest aspect. Ca și plan de viitor pot spune crearea unei firme, a unei zone de producție conform standardelor, astfel încât să încercăm o intrare pe piața supermarketurilor, cu produse ambalate și etichetate conform standardelor. Dorința mea este ca în viitor să creez mereu produse de o calitate înaltă, cu un gust și un aspect unic, să motivez și alți oameni că merită să muncești pământul, nu să rămână o pustietate și o istorie a bunicilor noștri de pe vremea existenței Colectivului” a declarat tânărul fermier.

Cea mai mare problemă pentru mica sa afacere o reprezintă sursa de apă. Cătălin este nevoit să o cumpere și să o transporte de la uzina de apă care alimentează orașul.

Citiți articolul integral pe zi-de-zi.ro.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment