O familie de orășeni din Constanța a cumpărat acum câțiva ani o suprafață de 15 ha în comuna Târgușor. Un inginer pomicol le-a recomandat soților Păun să planteze migdali, întrucât este o specie rezistentă la secetă, fenomen meteorologic care face ravagii în fiecare vară în această parte a țării.

Familia Păun a urmat sfaturile inginerului și a plantat 7500 de puieți de migdal, potrivit agenției mediafax.ro. Anul acesta, pomicultorii constănțeni ar trebui să beneficieze de prima recoltă. Ei au avut deja discuții cu retailerii și speră ca în toamnă să livreze primele cantități. Ar fi timpul să mai și încaseze bani, fiindcă până acum livada de migdali nu a a dus câștiguri financiare. Cheltuielile făcute în acești ani au ajuns la 200.000 de euro.

Migdale românești găsim cu precădere în piețele agroalimentare, fiind vândute de gospodari care dețin câțiva pomi în grădină. În hypermarketuri, ajung migdale din import. Afacerea din Constanța ar fi prima de mare anvergură, care ar putea aduce la raft cantități semnificative de migdale românești.

cover foto pexels.com/Keegan Evans

Citește articolul integral pe mediafax.ro

Un articol amplu pe acest subiect poate fi citit și pe adevărul.ro.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment