Marius Motoc este un legumicultor renumit din comuna Olari, jud. Prahova. El cultivă cu precădere tomate, ardei și castraveți. În toamna aceasta a cultivat în solar castraveți, pe 1000 mp de teren protejat și s-a înscris pentru încasarea ajutorului de minimis de 2000 euro/1000 mp ( cuantumul ar putea ajunge la 2210 euro/1000 mp, potrivit unor reglementări de ultimă oră ), acordat de guvern.

Observația legumicultorului prahovean este însă următoarea: ”producția trebuie valorificată în perioada 2 noiembrie – 2 decembrie. Atunci ar putea fi frig, voi cheltui mult ca să asigur căldura. Guvernul ar fi trebuit să acorde ajutorul de minimis pentru o perioadă mai mare de valorificare a recoltei. Trebuia să fie acoperită și luna octombrie”.

Marius Motoc, @Lantulalimentar.ro

Marius Motoc lucrează pe cont propriu, nu face parte din vreo formă asociativă, și vinde legumele en gros, la Pucheni-Prahova sau la Pucheni-București.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-au înscris 14.271 de beneficiri ai ajutorului de minimis pentru legume în spații protejate, program care a înlocuit programul ”Tomate românești”.

Legumicultorii pot încasa, potrivit unei reglementări recente, 2210 euro/100 mp, pentru tomate, ardei gras și/sau lung, vinete și castraveți.

cover foto @Lantulalimentar.ro


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment