Cultiv diversificat roșii, ardei și vinete. Producem, muncim, dar desfacerea este foarte deficitară. Mergem la Pucheni ( piața de gros din cartierul Rahova, București, n.n. ), aruncăm marfa sau venim cu ea înapoi. Achiziționăm semințe destul de scumpe. Seminețele românești se găsesc, dar sunt eficace precum cele străine”, a afirmat legumicultorul Dan Cioran, din comuna Conțești, jud. Teleorman, într-un clip publicat pe pagina Piețe Alexandria.  

Dan Cioran susține că aceste cheltuieli pentru lansarea unui nou ciclu de producție sunt atât de mari, încât nu mai prea rămân bani pentru investiții, mai ales după scumpirea accelerată a materialelor de construcție necesare pentru un nou solar.

Profitul, cum să vă spun, este undeva la 10%”, a spus Cioran

Cultivăm soiuri bulgărești, roșia bulgărească, ardeiul este olandez și vânăta franțuzească. Am avut și porumb zaharat pe care l-am vândut în piața din Alexandria. La Pucheni nu am reușit să-l vând, l-am adus înapoi acasă. Prețurile sunt bune la început, când nu e concurență, când e concurență se blochează desfacerea. Trebuie să investești mult ca să ieși din timp pe piață” a mai spus legumicultorul din Teleorman.

Vedeți AICI clipul postat de Piețe Alexandria.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment