Valoarea totală a produselor din carne în Germania a scăzut cu 4% în 2020 față de 2019, de la 40,1 miliarde euro la 38,6 miliarde euro, a raportat Institutul german de Statistică, Destatis, citat de siteul dw.com.  

În schimb, industria de produse care imită carnea a cunoscut o evoluție uluitoare: companiile au produs cu 39% mai mulți înlocuitori ai cărnii în 2020 decât în ​​anul precedent. Cantitativ, producția a crescut de la mai puțin de 60.400 t la 83.700 t – echivalentul a aproape 12.000 de elefanți africani ajunși la maturitate.

Valoarea totală a produselor alternative din plante a crescut de la 272,8 milioane euro la 374,9 milioane euro.

Destatis a colectat pentru prima oară date cu privire la industria produselor vegane, în 2019.

Statisticienii opinează că scăderea producției de carne din 2020 ar putea fi pusă pe seama pandemiei Covid-19. Unele abatoare au fost forțate să se închidă temporar din cauza încălcării normelor de igienă și a focarelor de Covid-19 în rândul angajaților – în special la unitatea de prelucrare a cărnii din localitatea Tönnies, situată în Renania de Nord-Westfalia.

Există, însă, și o tendință constantă de scădere a consumului de carne în Germania.

În 1987, o gospodărie consuma în medie 6,7 kilograme de carne într-o lună, fără a include mezelurile și carnea procesată. Până în 2020, consumul s-a redus cu  aproximativ o treime, ajungând la 2,3 kilograme. Cu toate acestea, pe rafturile magazinelor, oferta de șnițel și cârnați depășește, în continuare, cu mare diferență, cantitatea de produse alternative pe bază de plante.

sursa foto pexels.com/Jimmy Chan

Write A Comment