O fotografie postată pe pagina de facebook a Highgrove Gardens, grădina prințului Charles de Wales și a Ducesei de Cornwalls, îl arată pe prinț cu cizme în picioare, o găleată din lemn într-o mână și un coș din nuiele în mâna cealaltă, lângă câteva găini care tocmai ciugulesc din hrana lăsată în fața cotețului.

O altă fotografie relevă abundența de fructe și legume culese și puse, pe sortimente, în coșuri, într-o toamnă bogată.

În Highgrove Garden este praticată agricultura ecologică. 180 de găini cutreieră libere moșia, lovind cu ciocul în iarba crescută sub ramurile pomilor fructiferi de diferite specii. Aproximativ 4.000 de ouă sunt colectate în fiecare an. Ouăle sunt folosite în Ceainăria grădinii sau vândute în magazinul proprietății. Clienții? Vreo 40.000 de vizitatori pe an.

prințul Charles de Walles/foto Highgrove Garden

Încălzirea serelor, a grajdurilor și a birourilor este făcută cu energie termică obținută din arderea peleților din lemn. Cea mai mare parte a energiei electrice este provenită de la un furnizor de energie regenerabilă și de la panouri solare amplasate pe hambarele fermei. Apa de ploaie este colectată în rezervoare și este folosită atât pentru irigarea grădinii, cât și pentru toaletele din clădirile proprietății. Fertilizantul folosit provine din compostul obținut de grădinari.

La cules de fructe/foto Highgrove Garden

Prințul Charles de Walles s-a declarat în repetate rânduri un adept al agriculturii organice. Grădina sa este un model de bune practici, care ar putea fi urmat de cât mai mulți agricultori.

foto cover Highgrover Garden


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment