Pomicultorii din apropierea orașului Ravenna sunt în plină campanie de recoltare a nectarinelor din soiul Gilda, patentat de Organizația de Producători Granfrutta Zani.

 „Este un fruct unic, o nectarină albă cu dungi roșii. Pe măsură ce înaintăm în septembrie, roșul devine dominant și pulpa iese în evidență. Soiul are aroma tipică a piersicilor tradiționale din trecut”, explică Antonio Zani de la departamentul de vânzări.

Nectarinele Gilda au un nivel Brix ( conținut de zahăr ) ridicat și o aciditate echilibrată. „Fructele ajung atât pe piața internă, cât și pe piața externă, în proporție de 50%. Aceste nectarine pot fi găsite doar la OP Granfrutta Zani și sunt cultivate numai în jurul orașului Ravenna. ”În prezent, culturile sunt încă testate și căutăm să extindem, în următorii ani, suprafața cultivată. O atenție deosebită trebuie acordată răririi. Din fericire, producția nu a fost afectată de secetă”, susține Zani.

https://web.facebook.com/Granfrutta.ZANI/photos

Fructele vor fi disponibile până la începutul lunii octombrie. Două tipuri de ambalaje sunt utilizate momentan: caserole de 500 grame și 600 grame, ambele conținând 4 fructe.

„În ceea ce privește vânzările de piersici și nectarine în august, consumul nu a fost prea ridicat pe piața internă, dar a fost bun în Europa, datorită căldurii din iunie până la jumătatea lunii august și, de asemenea, din cauza scăderii producției spaniole afectate de îngheț, în primăvară. Noi suntem mulțumiți de creșterea numărului de clienți din nordul Europei, Scandinavia, Marea Britanie și Germania, deoarece mulți aveau tendința de a cumpăra, în trecut, fructe, în principal, din Spania. Acum sperăm să ne păstrăm clienții pe care i-am câștigat în această vară. Producția a fost bună în Emilia Romagna și nu a fost împiedicată în mod deosebit de secetă, chiar și gamele premium au respectat toate cerințele în ceea ce privește calitatea și caracteristicile organoleptice”.

fotoc cover https://web.facebook.com/Granfrutta.ZANI/photos


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment