”Premierul Olandei, ( Mark ) Rutte a ajuns, ieri, ( 6 iulie 2022, n.n. ), dis de dimineață, cu trenul, la Kyiv. La sfârșitul zilei, chiar înainte ca delegația să părăsească orașul, tot cu trenul, noi, fermierii/procesatorii olandezi din Ucrain,  am luat o cină rapidă cu premierul Rutte” a notat pe contul său de facebook, Kees Huizinga, unul dintre fermierii olandezi care se remarcă prin comunicarea constantă pe rețelele de socializare despre efectele războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

”I-am explicat premierului că cerealele ucrainene, aflate în cantități uriașe, pot fi exportate doar de Marea Neagră. Eforturile terestre și fluviale, pe Dunăre, sunt foarte necesare, dar pot acoperi doar aproximativ 25% din total”, a mai notat Huizinga.

Mark Rutte și fermierii olandezi, la Kyiv/foto Kees Huizinga

”Am subliniat că Ucraina și țările care o sprijină nu pot fi învinovățite absolut deloc de înfometarea celor care depind de grânele noastre. Rusia este cea care provoacă această foamete și o folosește intenționat pentru a destabiliza lumea, așa cum a făcut-o în 1933, prin Holodomor, ucigând  până la 10 milioane de oameni în Ucraina.

Premierul Rutte ne-a dat speranță și spirit reînnoit, afirmând că singura opțiune pentru viitor este ca Ucraina să câștige acest război.

La noi, in Ucraina, spiritul este viu și vom continua să luptăm fiecare acolo unde îi este locul”

Kees Huizinga lucrează, împreună cu încă doi asociați, 15.000 ha în Ucraina, având investiții și în sectorul zootehnic.

foto cover facebook Kees Huizinga


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment