Agricultorii din țara care găzduiește în toamna acesta cel mai important eveniment fotbalistic de pe planetă au înțeles oportunitatea fără precedent pentru afacerile lor. Fermele locale se pregătesc să crească producția de legume pentru a satisface cererea din timpul Campionatului Mondial de Fotbal. Mai mulți fermieri au declarat unui cotidian arab local că planul lor este de a aduce pe piața locală și produse noi, cum ar fi creveții, dar mai ales cantități mari de miere, curmale, ciuperci și diferite specii de legume proaspete.

Fermierii din Quatar sunt conștienți că un astfel de eveniment global va crește cu siguranță cererea pentru toate tipurile produse agroalimentare. Producția agricolă locală este la apogeu în luna noiembrie.

Dr. Salem Al-Naemi, unul dintre fermieri, a declarat că a făcut deja pregătirile necesare pentru a crește producția de ciuperci în ferma sa. Îngrășămintele provin din import. El se așteaptă, de asemenea,  la o cerere mare pentru diferite tipuri de curmale și, prin urmare, în ferma sa se lucrează la pregătirea și ambalarea curmalelor într-un mod special pentru marele eveniment fotbalistic.

Ali al-Kaabi, un alt proprietar de fermă, a opinat că ar trebui să existe o coordonare între organizatori și fermierii locali pentru a estima volumul de produse necesare în timpul evenimentului și a completa cu  mai multe importuri pentru a acoperi nevoile pieței locale în timpul campionatului.

Al-Kaabi a anunțat că va fi gata să-și deschidă ferma vizitatorilor în timpul Cupei Mondiale FIFA 2022 pentru a explora soiurile distinctive și de înaltă calitate de smochine.

Youssef al-Tahir, proprietarul unei alte ferme, și-a exprimat speranța că fermele își vor extinde tot sprijinul pentru eveniment și vor face tot posibilul pentru a crește producția pentru a satisface cererea crescută. Acest lucru a fost reiterat și de Mubarak Rashed al-Nuaimi, un alt proprietar de fermă. De asemenea, el se așteaptă să crească vânzările, deoarece mulți vizitatori ar fi dornici să ia câteva produse când se întorc în țările lor.

foto cover nytimes.com


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment