Consiliul Național al Crescătorilor de Suine din Statele Unite au trimis o scrisoare președintelui Donald Trump și altor oficiali ai administrației centrale, membrilor Congresului și guvernatorilor statelor americane să ia măsuri pentru a preveni sau a atenua efectele epidemiei de Coronavirus asupra fermelor de creștere a porcilor și a fabricilor de procesare a cărnii de porc.

Reprezentanții sectorului au cerut tuturor autorităților americane să lucreze în comun pentru a da un răspuns provocării COVID-19 și să intervină în cazul în care vor apărea blocaje de-a lungul lanțului de aprovizionare din cauza îmbolnăvirii și absenței de la serviciu a unor angajați, în condițiile în care sectorul se confruntă oricum cu deficit de forță de muncă, potrivit euromeatnews.com.

”Vânzarea porcilor este un coșmar pentru fiecare fermier. Dacă porcii nu vor fi vânduți, economia locală va avea de suferit”, a declarat Horward Roth președintele Consiliului.

Forța de muncă din sectorul creșterii suinelor provine din afara țării și se deplasează în SUA pe baza unor vize temporare. Consiliul cere autorităților să reformeze sistemul de acordare a vizelor pentru ca agricultura americană să aibă asigurată forță de muncă stabilă.

Donează pentru a susține site-ul lantulalimentar.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Write A Comment