O companie din Irlanda și-a propus să descopere capacitățile terapeutice ale unei legume pe care mulți clienți o ocolesc în hypermarket: broccoli. Firma Atlantia Food Clinical Trials Ltd intenționează să utilizeze, însă, o super-varietate de broccoli, una care conține glucorafanină, un puternic antioxidant, de nouă ori mai mult decât varietățile aflate pe rafturile supermarketurilor, anunță siteul freshplaza.com.

În acest scop, cercetătorii au gândit o campanie de testare, în cadrul căreia participanții trebuie să consume supă de broccoli preparată din varietatea cu nivelul maxim de glucorafanină, o porție pe săptămână, timp de șase luni.

Pentru a-i stimuli pe irlandezi, compania oferă un stimulent de 700 de euro.

Faptul că glucorafanina  din broccoli ar putea reduce nivelul de zahăr din sânge a fost identificat pentru prima dată în timpul cercetărilor privind tratamentele pentru cancerul de prostată în stadiu incipient. Participanților la studiu le-a fost servită săptămânal o supă concentrată de broccoli, timp de trei luni, iar nivelul zahărului din sânge a scăzut.

Atlantia, specializată în studierea alimentelor și suplimentelor, cu accent pe prevenirea bolilor, vrea acum să ducă mai departe aceste cercetări și speră să recruteze până la 40 de persoane în comitatul Cork ( cel mai mare din Irlanda ) pentru a participa la studiul privind prevenirea diabetului cu ajutorul supei de broccoli, fiecare porție fiind preparată dintr-un plic de supă concentrată.

foto pexels.com/slon_dot_pics


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment