”Patru sape rotative cu colți au fost încărcate în 29 aprilie pe platforma fabricii Avers-Agro din Dnipro. În 3 mai au ieșit din Ucraina și au intrat în România prin Vama Halmeu, județul Satu Mare. De acolo, echipamentele agricole au fost transportate aici, la AGRARIA. Din cele patru bucăți, trei le-am vândut deja în trei zile de târg”, a declarat pentru lantulalimentar.ro, Cristian Dumitrescu, owner/administrator al companiei românești E-Agricultura, importator al echipamentelor din Ucraina.

Cristian Dumitrescu, owner/administrator E-Agricultura SRL

”Imediat după declanșarea războiului, în 24 februarie, fabrica nu a mai produs echipamente agricole, ci așa numiții arici antitanc, care au fost amplasați pe străzile Kievului. Ulterior, unitatea a relansat producția de echipamente agricole”, a completat Daniel Coman, manager de vânzări la E-Agricultura.

Sapa rotativă cu colți a fost  proiectată pentru culturi de cereale, soia, legume, etc., pentru toate tipurile de sol. Echipamentul s-a dovedit eficient în zonele cu umiditate redusă, întrucât menține apa în sol. Totodată, poate fi folosit cu succes pentru slăbirea solurilor pietroase și foarte dure. Sapa rotativă cu colți este agregată cu tractoare de 80 CP.

 AGRARIA, cel mai mare târg agricol din Transilvania, a fost organizat din nou, de DLG Intermarketing, în localitatea Jucu, județul Cluj, după o întrerupere de doi ani, cauzată de pandemia Covid-19. Evenimentul se încheie astăzi, 8 mai.


Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

Write A Comment